Vereség a Vasas ellen vezéráldozattal!

A tabella 5. helyén álló Vasas Akadémia otthonában játszottunk az NBI B Piros csoport alapszakaszának 21. fordulójában. A fővárosiak eddigi szezonja eléggé hektikusra sikeredett. Sokáig a mezőny végén kullogtak, majd egy edzőváltást követően magukra találva a felsőházba küzdették fel magukat. Az odavágón akkor még nagy meglepetésre 17 ponttal maradtunk alul ellenük, de most már a mi győzelmünk számított volna váratlannak.

Az első negyedben még nagyon jól tartottuk magunkat, ugyanakkor egy sajnálatos esemény történt. Somogyfoki Peti bokasérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. Ezzel a fiatalszabály értelmében Csobán Dávidra hárult nagy szerep a továbbiakban.(14-15)

A 2. játékrészt jól kezdtük, két újabb kosárral 5 ponttal is vezettünk, de a hazaiak ezt követően futottak egy 17-2-es etapot. Valamelyest még visszazárkóztunk, de így is 10 pontos hátrányban mehettünk az öltözőbe.(41-31)

A fordulás után már teljes mértékben a Vasas akarata érvényesült. Lazic jó játékával még maradt némi esély arra, hogy az utolsó negyedben a javunkra döntsük el a találkozót, de 13 pontos hátrányban nem ez volt a realitás.(62-49)

A záró 10 percben teljesen felemésztettek minket a vendéglátók, 4 perccel a vége előtt 20 egység volt a differencia. Ez nagyjából meg is maradt a végére, ami azt jelenti, hogy továbbra is nyeretlenek vagyunk idegenben az idei kiírásban.(86-67)

Látva az eddigi idegenbeli teljesítményünket a bajnokságban ez a vereség kalkulálható volt, főleg Somogyfoki sérülése után. Petinek körülbelül 1 hónapot kell kihagyni, ami azt jelenti, hogy az alapszakaszban rá már nem számíthatunk. Eddig sem volt túl jó a helyzetünk, de ezzel a sérüléssel valószínűleg nem fogjuk tudni elkerülni az alsóházi rájátszást. Tőlünk a mérkőzésen egyébként Lazic emelhető ki a maga 21 pontjával, de Baki dupla-duplája(12 pont, 11 lepattanó) is figyelemre méltó. A következő meccsünket hazai pályán fogjuk megvívni az MTK Törökbálint ellen.

Vasas Akadémia – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 86 – 67 (14-15, 27-16, 21-18, 24-18)

Kezdő: Somogyfoki P. 2 – Tömösváry 10/3 – Baki 12/3 – Lazic 21/6 – Grebenár 4
Csere: Fetzer – ; Somogyfoki Sz. 8 ; Csobán 5/3 ; Pechár – ; Major – ; Jilling 3/3 ; Kovács 2

Hajrá Knipl Kft. Bonyhádi KSE!