U11 – a szezon értékelése

Az U11-es korosztállyal két edzőnk is foglalkozik, és két bajnokságban álltak helyt: az országos Kenguru Bajnokságban illetve a megyei szervezésű Nyuszi Kupában. Ez utóbbiban a döntő forduló Fiú II. csoportjában aranyérmet szereztek. A szezon munkáját, fejlődését így foglalták össze:

 

Ábrahám Péter: Első évem volt edzőként – legalábbis annak idején ennyire kicsikkel nem foglalkoztam még – ebben a korosztályban. A kezdeti nehézségeket ebből fakadóan a játékosoknál az alapok hiánya jelentette, így a szezont az alapvető műveletek elsajátításával kezdtük. Ezeket a szezon végére kivétel nélkül jól megtanulták, köszönhetően annak, hogy heti 4 edzéslátogatásra volt alkalmuk. Folyamatos volt a fejlődés, mind technikai, mind taktikai téren. Kevés dolgot kértem tőlük a mérkőzéseken, de azt megköveteltem: legyen összjáték, passzok, ne cipeljük a labdát, illetve a ziccerek legyenek pontosak. A szezon elején 12-14, később 8-10 gyermekkel edzettünk, láthatóan kialakult egy mag, aki igazán összeszokottá tudott válni. Ez a mérkőzéseken is megmutatkozott a csapatjátékban, illetve többször fordult elő, hogy kiélezett végjátékban tudtak győzelmet szerezni. Az i-re a pontot természetesen a Nyuszi Kupa utolsó fordulója tette fel, ahol pont egy ilyen utolsó pontos győzelmet hoztunk el. Büszke vagyok az egész csapatra, amit kiemelnék, az a hozzáállás, ami 10/10-es volt, nem kellett ezeket a gyerekeket külön tüzelni, hisz már maguk annyira lelkesek voltak, hogy vitte előre őket a szívük. Sajnos meghatározó játékosok kinőnek a csapatból, így viszont persze az U12-es társaságot tudják erősíteni, mi pedig a régi/új játékosokkal igyekszünk jövőre is ilyen csapatot építeni.

 

Gébert Attila: Az előző szezonban heti 2 alkalommal tudtunk edzeni, ez változott meg heti 4-re Ábrahám Péter edző kollégám csapathoz érkezéséhez. Sokat számít ez a plusz 2 időpont, mert a gyerekek kosárlabda mellett több foglalkozásra is járnak, így egy kihagyott edzést könnyen pótolni tudnak. Sajnos így is általánosságban heti 2-szer jutnak el kosárlabda edzésre, ez az alapok megtanítására talán elegendő idő, de többet nem lehet kihozni belőle. Az akarattal, motivációval nagyon elégedett vagyok, minden mérkőzésen tisztességgel küzdöttek, több szoros mérkőzést is nyertünk emiatt. A kisebbek szépen fejlődtek, a nagyobbak húzóemberek voltak. Fő cél továbbra is, hogy az alapokat nagyon megtanulják, élvezzék azt, amit csinálnak és egy jó közösség jöjjön létre a szülők, gyerekek, kosárlabda egyesület között. Ez idén is összejött. Köszönjük a szülők, hozzátartozók egész szezonban nyújtott segítségét!